Raţa sunătoare (Bucephala clangula)

 

Numele speciei provine de la glasul său răsunător. Masculul are capul verde-negricios, la fel şi penajul pe spate. Femela are capul cafeniu cu penaj de culoare cenuşiu-deschisă. Picioarele sunt de culoare galbena. Rareori cuibăreşte la noi în ţară. Iernează în Delta Dunării, regăsindu-se şi în SPA Marea Neagră.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options