Raţa pestriţă (Anas strepera)

 

Această specie este preponderant migratoare, ocazional sedentară în anii cu ierni blânde într-un număr de aproximativ 340-410 indivizi. Din luna iunie începe retragerea masculilor spre locurile de năpârlire care se adună în număr mare în zone liniștite, cu lacuri întinse. La rața pestriță coloritul masculului este cenușiu-striat, iar al femelei cafeniu. Spre deosebire de cea a raței mari, oglinda aripii este albă. Cuibărește în stuf și în mustăți de salcie. Iernează în arealul SPA Marea Neagră, zona nordică.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options