Raţa moţată (Aythya fuligula)

 

Rața moțată este specia al cărei nume provine de la moțul caracteristic din creștetul capului, mai lung în perioada împerecherii. Este o pasăre care iernează pe teritoriul României într-un număr de aproximatov 6300-7450 de indivizi, în special in Delta Dunării și în complexul lagunar Razelm, regăsindu-se şi în SPA Marea Neagră. Masculul este negru cu alb pe flancuri și pe burtă, oglinda de pe aripi este alba. Ciocul este gri cu vârful negru și picioarele galben-verzui. Femela are penajul brun închis cu nuanțe mai deschise pe francuri și o mică pată albă la baza ciocului.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options