Pescărușul pontic (Larus cachinnans)

 

Pescărușul pontic are ochii galbeni, cioc galben strălucitor cu un punct roșu lângă vârf. Picioarele sunt roz-cenușii. Imaturii au culoarea bej maronie pestriță. Această specie este sedentară, iar în habitatul din SPA Marea Neagră se hrăneşte cu pește, deșeuri, ouă și pui de păsări. Este prezent tot timpul anului și cuibăreşte în localităţile din zona costieră. Specia se reproduce în perioada martie-aprilie. La țărmul Mării Negre este prezent în toate anotimpurile într-un număr aproximativ de 4000 indivizi.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options