Notatiţa (Phalaropus lobatus)

 

Cunoscută şi sub denumirea de notatiţă cu cioc subţire, este o specie caracteristică zonelor de tundră, cu lacuri puţin adânci şi vegetaţie multă. În migraţie apare în zone umede cu lacuri salmastre sau sărate. Adeseori, când se hrăneşte are un comportament unic între păsările de ţărm, manifestat prin faptul că înoată rapid în cercuri mici, creând un mic vârtej ce permite ridicarea hranei de pe fundul apei puţin adânci. O regăsim în pasaj în situl SPA Marea Neagră, pentru hrănire şi odihnă în timpul migraţiei. Reconstrucţia zonelor umede de pe traseul de migraţie este prioritară.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options