Cormoranul mare (Phalacrocorax carbo)

 

Această specie are o extindere extrem de mare, pe 5 continente, și nu se apropie de pragurile Vulnerabil, în temeiul criteriului de mărime. Tendința populației pare a fi în creștere. Cormoranul mare are o distributie extrem de mare, fiind regăsit pe toate continentele, cu excepția Americii de Sud și ANtarctica. Coloniile din America de Nord se limitează la nord-est, cu toate că indivizii fac iarna mai departe spre sud, până în Florida (SUA). Coloniile de reproducere sunt, de asemenea, găsite în vestul Groenlandei, în Danemarca etc. În Europa cormoranul poate fi găsit de-a lungul coastei atlantice, precum și la Marea Mediterană și în zonele întinse din Europa de Est. În Africa specia foate fi găsită la iernat pe coasta de nord, precum și de-a lungul Nilului, și pentru perioada de reproducere pe tot parcursul anului pe coasta nord-vest, în Africa centrală și de Est și în Africa de Sud. Pentru reproducere arealul vara este extins, în mare parte ăn Asia centrală până la estul Chinei. Iernatul are loc în India și China de Sud, pe tot parcursul anului, și păsările pot fi găsite la iernat și în sudul Asiei. În cele din urmă, specia poate fi găsită în cele mai multe locuri costiere din Australia, cu excepția regiunilor centrale, de asemenea, iernează și în Noua Zeelandă. Cuibărește în colonii, stolurile mari zboară în șiruri șerpuitoare, stă pe diferite suporturi pentru a se usca cu aripile deschise, specific.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options