Puncte de informare

PdI

În conformitate cu strategia de vizitare custodele SPA Marea Neagră îşi propune ca în perioada de exercitare a custodiei să monteze mai multe puncte de informare cu caracter temporar în staţiunile de pe litoralul Mării Negre. Într-o primă fază (faza pilot) vor fi construite un număr de 3 puncte de informare, în imediata apropiere a plajei din staţiunile turistice Năvodari, Constanţa (Delfinariu) şi Eforie Sud.

Punctele de informare au o suprafaţă de maxim 25 mp şi au un design menit să atragă atenţia asupra obiectivelor de conservare ale ariei SPA Marea Neagră. Designul punctelor de informare este unul aparte “ou de pasăre”. Aceste puncte de informare vor avea un caracter temporar. Vor fi montate în zone în care numărul de turişti este mare (în imediata apropiere a plajei), iar după închiderea sezonului turistic vor fi ridicate, transportate şi depozitate într-o locaţie deţinută de către custodele ariei protejate.

Pentru realizarea acestora vor fi elaborate studii de teren (studiu topografic şi studiu geotehnic), proiecte tehnice şi detalii de execuţie în vederea realizării celor trei puncte de informare din localităţile Eforie Sud, Năvodari și Constanţa (Delfinariu).

 

Năvodari
Strada Grădinilor FN

Constanța 
Incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii
Bulevardul Mamaia nr. 255

Eforie Sud
Faleza Eforie Sud, zona Cinematografului de vară

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options